Alla inlägg under januari 2009

Av Sara - 14 januari 2009 21:32

Hoj, hoj!


Ikväll kollar jag på förlossningskliniken. Det hade varit intressant med ett program om min förlossning. En detaljerad genomgång om vad som hände. Det hade varit trevligt (tror jag) att få se hur Alfons såg ut när han kom, hur snabbt det gick, vad som sades och allt sånt.


Jag kommer ihåg, nu när jag såg en annan kvinna på tv, att jag skakade jättemycket när jag la mig på operationsbordet. Varför skakar man då? Gör alla det? Är det bara chock och nerver eller är det något annat?

Jag har ett minne av att några pratade, där innan jag somnat, men jag minns inte vad de sa. Har för mig att jag då tänkte att jag skulle komma ihåg det. Har för mig att de blev tillsagda att sluta eftersom jag fortfarande var vaken.


Det är bara några av frågorna jag tänker på då och då.

Nu är Alfons snuttasugen igen, så.. Det är alltså dax för mig att inta soffläge igen.


Kram

PS.

Av Sara - 13 januari 2009 20:55

Hur kommer det sig att Alfons kikar (eller blundar) åt samma håll jämt? Är det så att han vet vilket sida som är hans snyggaste, redan, i denna tidiga ålder? Eller är det någon form av nackspärr?

Tänk om hans muskler utvecklas snett och alltid kommer få ha huvudet vridet åt det hållet?

Jag hoppas hårt på det första alternativet. För hur många gånger jag än så försiktigt lägger huvudet åt andra hållet, när han sover, så vinklar han bara tillbaka det igen.



Ps igen. En halvtimme. En halvtimme sov han den här gången, dagens rekord tror jag. Nu är han ruggigt arg också. Håller tummarna för att nappen duger.



Av Sara - 13 januari 2009 20:24

Hej Hej!


Allt började med en promenad som Alfons valde att sova sig igenom. Inget konstigt med det. Alfons brukar tillbringa hela dagarna åt att sova gott bara för att ibland skrika efter mat. Mat som han helst inmundigar utan att öppna ögonen. Gärna snarkandes.

Nåväl, åter till berättelsen. När så porten slår igen bakom oss, efter promenaden, så kikar en glad och pigg liten bebbe fram under sufletten, Alfons har vaknat.

-Måste vara den goda luften där ute, tänkte hans föräldrar,

-Han somnar snart om igen. Det är inte mat förrens om nån timme.

Alfons tänkte annorlunda. Alfons tänkte mat. Han åt, rapade, sket och sen somnade han igen.

I en minut eller så.

Sen började allt om igen. Och om igen. Och en gång till, och ja, ni fattar.. Fast några gånger somnade han inte mellan varven. Ska jag vara ärlig så sket han inte hela tiden heller, men ni förstår poängen. Alfons har varit vaken, mer eller mindre hela dagen. Nu har han somnat igen, för en kvart sen ungefär. Jag hoppas verkligen att de grymtningar jag hör från vagnen just nu är en sovande Alfons och inte en vaken Alfons. Fast jag tror på det senare.


Dagens tre..


         

 Mina Älsklings"Gubbar", vad säger ni om koftan? Snygg, snygg eller snygg?



Kram på er!

Av Sara - 12 januari 2009 17:55

God kväll gott folk!


Jag nyser och snörvlar.

Jag är förkyld, det är lite synd om mig tycker jag. Känt mig halvdan hela dagen så jag tänkte att en dusch brukar pigga upp. Det gjorde den.

Ända tills jag duschat klart. Nu snörvlar jag lika mycket igen och huvudet är lite halvt om halvt instängt i en plasthink. Kollade tempen imorse förresten. 36,0. Kärnfrisk antar jag att det betyder.


Igår var jag, Jess och Casper på kupolen. Casper är Jessicas snart tvååriga son. Casper-Gosörat kallas han i de lite finare kretsarna. Gosigare öron får man leta efter om vi säger så. Jag lyckades känna på ena örat en liten sekund innan han upptäckte mig och sprang iväg till legot eller vad det nu va han sprang till.hehe, go unge de där! Det var ruggigt trevlig i allmänhet kan jag säga. De får vi snart göra om. Traska några timmar på kupolen alltså, bra motion plus att man ibland kan få fynda lite.

Jag köpte en amningströja till mig på hm. Där fanns ju faktiskt lite mammakläder, ska nog dit och kika snart igen. På lindex hittade jag en dunderfin gubbkofta till Alfons. Den är brun! Jag gillar tydligen brunt på Alfons. Ååh, jag längtar tills det blir imorgon, för då är koftan torr och han kan få ha den på sig.


kram

Av Sara - 10 januari 2009 21:54

Go kvälls go kvälls!

Eller snart nattis ju, men ändå.


Jocke har ganska nyss kommit hem och är nu med Alfons på blöjbyte, han är en så bra pappa den mannen. Hjälper till med blöjor, matar och springer med vatten och jag vet inte allt han gör. Aldeles nyss, när A skulle matas så började pappa J berätta om hockeymatchen för honom.

Hehe, ganska snabbt kom pappa J fram till att matchen var för tråkig för Alfons höll på att somna.


Tidigare idag så var vi på kupolen en snabb sväng för att eventuellt köpa in babygym, babysitter och en bok av modell "mina första år" eller nåt sånt. Vi kom därifrån med babygym och boken "Barnets bok". Antagligen åker vi dit snart igen och köper babysitter också, det blev bara för stressigt idag.


Så när pappa J åkt på hockey packade jag upp babygymmet och väntade på att klockan skulle bli ungefär sex. För då brukar Alfons vakna och vara vaken till sent vet ni. Det blev inte som jag tänkt. Alfons ville sova.

Mat? nää, inte något han var sugen på direkt.

Kolla på häftiga grejer mamma och pappa köp för dyra pengar? nää..

Alfons i babygymmet

Ligga i vagnen och sova? Nääää

Ligga i mammas famn och sova? Jaaaaa!! (Helst med tutte i munnen.)

 Tur jag gillar tv4fakta, de visade många intressanta program ikväll. Tro nu inte att tutte i munnen betyder att han äter, nejdå nejdå, i detta fallet betyder det precis det, en tutte i hans öppna mun medans han sover.

Haha, han e för go han.

Mamma och Son

Här lyckades jag iallafall vara anständig en stund.


Kvällen bestod mest i att softa med Alfons helt enkelt. Jag hade tänkt ringa min mamma, men varje gång jag hämtade eller plockade upp telefonen började han protestera. Tro jag det, nån gång kan han väl få ha mig helt ifred kanske han försökte säga.

Så Mamma och Familjen på Ön, jag ringer imorrn.


Kraam!! // Sara



Av Sara - 9 januari 2009 20:38

Hej hej på fredagskvällen!


Vi har hämtat ut paketen idag, jag tror jag ska ha kvar allt. Men jag är ändå inte nöjd, hur ska jag göra med mitt eviga byxproblem?! Det är inte bra det här, jag har inte tid eller lust att ha ångest inför varje gång man ska gå utanför dörren. Hmm.


Imorgon ska Joachim lämna mig och Alfons för en hockeymatch, första gången. Det ska säkert gå aldeles utmärkt. Hoppas bara jag lyckas övertala pappan att vi ska åka och köpa gårdagens önskelisteprylar först. hehe..

 Alfons Nr 1 Leksing, hos pappa



Angående gårdagens Alfons, där har vi munnen som jag och Jocke kallar för "butiken är stängd", den dyker upp när han absolut inte vill ha någon mer mat, eller absolut inte vill ha medicin. Minen var mycket mer använd när han var inlagd och faktiskt fick medicin. Nu är han ju frisk, hihi.


Han är mer vaken för varje dag tycker jag, och starkare känns han hela tiden. Han börjar trycka emot med fötterna nu, sådär så att han nästan ställer sig om man hjälper till en del.

Nacken sträcker han mer och mer, mm, han är så duktig så.Alfons spanar in led zeppelin affischen  Vi framför spegeln


Vad ska ni alla göra i helgen då? Några roliga planer? Insåg nämligen ganska nyss att det är helg igen. Men jag antar jag/vi kommer ta det lugnt som de andra dagarna. Kommer bli skönt.

Kram och trevlig helg!! // Sara



Av Sara - 8 januari 2009 19:58

Go kväll allihopa!


Oh, happy day!


Ååh, äntligen har mina paket kommit! Nu återstår bara att hämta ut dom. Det blev så typiskt att jag fick avierna precis efter vi kommit hem från dagens tur. Hoppas jag nu kan ha alla godingar jag köpt, då kanske jag slipper bli ett bittermonster nästa gång vi ska ut. Ja, jag menar inte ut som i ut på krogen utan bara ut. Ut var som helst, typ affären eller ut med soporna. Ash, i vilket fall. Jag hoppas jag vill ha kläderna, *hoppas, hoppas*.

 Rapporterar imorgon.


Dagens tur då. Ja vi hade ju inskrivning på BVC med Alfons idag. Det gick så fint så fint.

 Vikt: 4965 gram (ca 220 gram plus på 1,5 vecka, inte illa va)

 Längd: 54 cm (2 cm längre än sist)

Ujuj, vilken gosse vi har. Snart dax att köpa skridskor till honom tror jag. Så vi får våran hockeyspelare.

Men för tillfället verkar vi mest behöva ett babygym, han blir så rastlös, plus att jag skulle gärna vilja se honom kolla in alla häftiga grejer.

En till grej vi funderar på är en babylift (heter det så?) en sån där stol där de kan halvligga och gunga lite smått. Jag har bara för mig att jag hört nåt om åldersgräns på såna, ska kolla upp det närmare.

Som sagt, han blir mer än måttligt trött på att ligga o stirra i taket eller så, han vill vara med och se häftigheter i livet.


Dagens Alfons är några dagar sen jag fotade, tror dock inte jag postat den här ännu. I vilket fall så e han gullig som vanligt.. hehe..



Hej hej på er. Ha det fint nu!







Av Sara - 7 januari 2009 20:53

Kväll's!!


Hinner inget ordentligt inlägg just nu, kanske kommer ett senare.. Fast det troliga är ju att det inte blir nåt förrs imorrn. Alfons verkar vilja ha mat igen, hur mycket kan han äta egentligen? hihi, duktig pojke..

  




 En ny Leksing!!

Ovido - Quiz & Flashcards