Alla inlägg under januari 2009

Av Sara - 19 januari 2009 20:15


Nu blev de kväller, som rumpnissen sa.

Alfons är nybadad och ligger nu och mumsar i pappas famn, det låter som han tycker det är väldans mysigt. Ett mmmande vid varje svälj.


Alfons på väg upp ur badet

Dagens Alfons är från kvällens badning. Han tyckte inte alls det var skoj att bada nån längre stund idag.

Jag var nöjd ändå. för äntligen hade jag hittat det bästa stället att bada på. Åtminstonde med dom förutsättningar vi har här hemma.


Tidigare har jag provat

  • Att ha badbalja på golvet i badrummet, det blir så bassligt. Jag nere på alla fyra i princip. Bebis på ena armen, tvättlapp i andra. Bassligt, och drygt för kroppen. Även om man lyckas klara själva badandet utan ryggskott så ska man även ta sig upp därifrån. Alltså, inte bara bebis ur balja utan även jag skall upp i ståläge igen. Låter kanske inte så svårt men tro mig, i vårt lilla badrum blir varje rörelse en utmaning.
  • Att bada i handfatet på toa, för trångt. Handfatet är för litet och så är den skålformad. Vi har, En liten bebis, i princip utan kontroll på kroppen. Vi har även, En skål med vatten, kanske med någon droppe olja i. Behöver jag berätta att resultatet blir halkigt och svårmanövrerat.  Sedan ska man få tag i en handduk och vira in bebis i den också. Ett äventyr i sig bara det, känns det som. Nåväl, det funkar med det är inte helt optimalt att bada bebis i handfat.

Nu ikväll provade vi vinnaren.


  • Att bada badbalja på diskbänken, klockrent nästan.

              Arbetshöjden är lagom, ingen bruten rygg här inte.

              Det är lättmanövrerat, inget överdrivet runthalkande kan ske med

              flat botten.

              Handuken kan placeras och nås lättvindigt. We have a winner!


En liten summering ska jag nu försöka mig på.

När du ska skaffa liten kan det vara bra att tänka på att badanordningen skall vara i bra arbetshöjd. Du vill också ha bra med utrymme runt omkring, så handukar, badankor och fotograf får plats. (Ibland vill man föreviga plask och miner juh :-) ).

Kan man inte få detta så har jag hört (och sett såklart)  att det finns en magisk "stol" som man ställer ner i badbaljan och sen placerar bebis i. En sån önskar jag mig, om den fungerar så bra som det sägs med andra ord. Då skulle jag ju få en hel arm fri så att säga.


Nu nattinatt gott folk!

Kram




Badhjälp Buddy heter den visst, finns att titta på här.



Av Sara - 19 januari 2009 16:02


Första dagen helt allena.

Det är första dagen Nånsin jag är helt ensam om att ta hand om Alfons.

Bara jag och Alfons. Han har sovit merparten så det har gått finfint.

Dagen bara rann iväg, precis som förr i tiden.

Vi har tvättat, sovit och ätit..  

Det har snöat.

Snö, snö snö hela dagen.

Nu är det dags för mat igen tydligen..


Kram

Av Sara - 18 januari 2009 20:38

God kväll!


Min lille son är ungefär 50 dagar eller något sådant. Femtio dagar! Det är ju nästan ingenting. Samtidigt har så mycket hänt sedan den där kvällen han kom. Till exempel så har han blivit en riktig hejare på att hålla upp huvudet. Han är jätteduktig på att hicka.. att rapa.. ja, till och med kräkningar börjar han få in snitsen på. Tur att vi har kräkshanddukar lite var stans.



Alfons

 Om jag inte visste bättre kunde jag nästan inbilla mig att han nästan log..








Av Sara - 18 januari 2009 00:42



Vad roligt det ska bli att se Alfons växa upp.

Hur kommer han att bli som person, hur kommer han att se ut?



Om 10 år, 20 år eller varför inte om ett halvår?

Av Sara - 17 januari 2009 23:12

God kväll och God natt gott folk!


Hoppas ni får sova lika gott som..


Sovande Prins



Av Sara - 16 januari 2009 21:53

Hej Hej


Nu var det länge sen det var några bilder här.. Så här kommer dagens Alfons. Eller ska vi säga kvällens.

 ALfons så klart

Gullig gullig gullig i ugglepresenten 



Så tänkte jag bjuda er på en bild av Alfons bästa vän..

Flaggan 

och här, hur nöjd han blir när han får titta på sin bästis i heeela världen.. (Han kan bli grymt lycklig när han får se den, flera gånger som hela han skiner upp på morgonen när han varit ifrån den för länge. Ibland pratar han lite med den också, eller det ser åtminstonde ut som han pratar med den.) 

Alfons i trans

hahha, som i trans.. Nästan lite zombiefierat..



Nu ska jag försöka gå och diska, hällde upp diskvatten för två timmar sen men Alfons ville mysa. Ja, jag borde ha lärt mig.. hehe..


Kram och nattinatt gott folk. Ha en underbar fredagkväll nu, det lilla som är kvar av den.

//Sara


Av Sara - 15 januari 2009 19:27

Här har ni radioprogrammet med kusin Klara först och sedan pappa :D

Av Sara - 15 januari 2009 18:37


Kommer ihåg när jag var liten, ja, ganska liten i alla fall. Runt en si så där 12- 13 år eller något sådant. Då bodde vi på landet, Blekhem hette det. Vi bodde i sjövillan, vilket vackert husnamn det är. En stor gård var det iallafall. Det fanns ladugård, växthus, stall och givetvis en stor herrgård. Plus en massa småhus där alla arbetare med familjer bott och bodde. Säkert fanns det mycket mer som jag inte kommer på nu bara.


Min pappa var med i radion häromdagen, en riktig kändis.. hehe.. Kolla här, andra bilden, Mats Svensson e min pappa.. Min kusin Klara är också med på åttonde bilden. Återkommer om jag kan lista ut hur jag hittar just deras prat i radion.


En gång var jag med pappa i ladugården en gång (av många), och jag undrade jättemycket varför det stod "sin" på vissa av kossornas skyltar. Det kunde tex stå "Rosa, sin".  Det visade sig att just den kossan gått i sin, vilket betydde att hennes mjölk var slut.


Ungefär så börjar jag känna mig nu, Sara, i sin.

Ammningen funkar nog inte så bra tror jag, Alfons vill ha mer ersättning och mindre tutt. Han bara somnar vid min tutte. Tutte kan man inte äta när man sover, det kan man med flaskan. Jag sörjer.



Ovido - Quiz & Flashcards